Dutch tax seminar
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de bijwerkingen van het gebruik van handzeep?

Handontsmettingsmiddel is populairder dan ooit, voor een groot deel door zijn doeltreffendheid tijdens de COVID-19 pandemie. Draagbare handdesinfecterende producten doden ziektekiemen op je handen en andere oppervlakken bij aanraking, en helpen zo de verspreiding van overdraagbare ziekten zoals COVID-19 te vertragen.

 

Handontsmettingsmiddel heeft zijn nut bewezen bij het doden van ziektekiemen, maar het gebruik ervan kan neveneffecten hebben. Overmatig gebruik van handdesinfectans kan leiden tot een droge, gebarsten huid, roodheid, verkleuring en schilfering. Het kan ook een risico vormen als het wordt ingeslikt of in je ogen terechtkomt.

 

Laten we eens kijken naar alles wat je moet weten over het veilig gebruik van handdesinfectans.

 

Handdesinfectans bijwerkingen

De neveneffecten van uw handdesinfectans zijn afhankelijk van de formules die je gebruikt. Handontsmettingsmiddel bevat meestal een hoge hoeveelheid alcohol (tussen 60 en 95 procent vertrouwde bron), bedoeld om de bacteriën op uw handen te doden. Zelfs als het alcoholgehalte laag is, kan uw handdesinfectans ook andere antiseptische ingrediënten bevatten waarvan bekend is dat ze bijwerkingen kunnen veroorzaken.

 

Droogt je huid uit

Alcohol is een effectief antisepticum, wat betekent dat het bewezen heeft bacteriën en virussen op organische oppervlakken te doden. Maar alcohol staat er ook om bekend dat het een uitdrogend effect heeft op je huid.

 

Als je elke dag meerdere keren handdesinfectans op je handen smeert, onttrekt het product vocht aan je huid. Dit kan resulteren in een huid die droog, schilferig en gevoelig aanvoelt. De American Academy of Dermatologie Association zegt dat een droge huid niet alleen oncomfortabel is, maar ook de kans op het oplopen van ziektekiemen kan vergroten.

 

Kan een eczeem uitbraak veroorzaken

Je zult misschien merken dat nadat het handdesinfectiemiddel op je handen is opgedroogd, er jeukende en rode of verkleurde eczeemplekken ontstaan. Dat komt omdat als je eczeem hebt, de chemicaliën je symptomen kunnen verergeren. Of je nu een handdesinfectans op schuim-, vloeistof- of gelbasis gebruikt, je kan na gebruik verhoogde eczeem symptomen zien.

https://omnimar.nl/42-handreiniging