Dutch tax seminar
Image default
Woning en Tuin

Schade door marters

Steeds vaker hoor je over de schade van deze kleine vervelende diertjes. Steenmarters komen steeds vaker voor in Nederland met name in het noorden en het oosten. Hoewel de beestjes er lief uitzien kunnen ze ontzettend veel schade aanrichten. Het is lastig om hier iets aan te doen want de kleine beeste is ook nog eens beschermd.

Autoschade

Een van de meest voorkomende schade door marters is schade aan je auto. De marter vind kabels heel fijn om in te bijten. Wanneer het buiten kouder wordt dan gaat de marter opzoek naar een warm plekje. Je Auto kan lekker warm zijn wanneer je er een paar uur van te voren mee hebt gereden. De marter gaat dan onder de motorkap zitten en knaagt, terwijl hij zichzelf warmt, aan je kabels. Dit kan zo snel oplopen tot veel schade aan je auto wat erg in de kosten kan gaan lopen. Oplossingen zijn om je auto in een garage te zetten zodat de marter er niet bij kan. Nu is dat niet altijd mogelijk, maar er zijn gelukkig nog andere manieren. Je kunt kiezen voor een elektrische afscherming in de auto. Wanneer de marter je auto binnen probeert te komen dan zal deze een schokje krijgen waardoor de marter weg gaat.

Schade aan je woning

Buiten schade aan je auto kunnen marters ook schade aanrichten aan je woning. Dit kan in tegenstelling tot je auto zorgen voor hele hoge kosten. Soms kan dit wel tot in de tienduizenden euro’s oplopen. Buiten de schade die een marter aan je isolering en hout kunnen aanrichten kan dit ook zorgen voor Stank- en geluidsoverlast. Omdat marters nachtdieren zijn kunnen ze ’s avonds voor veel overlast lopen wanneer ze gaan rennen en spelen. Marters gebruiken één bepaalde plek voor hun behoeftes. Dit kan zorgen voor veel stank overlast als deze plek in het plafond boven een kamer zit. Van je marter afkomen is ontzettend moeilijk. Marters zetten namelijk een spoort uit om de weg naar het huis altijd goed terug te vinden. Soms kiezen mensen er voor om te verhuizen. Het is dan verstandig wanneer je bijvoorbeeld in Venlo woont om met een Makelaar Venlo te overleggen naar de opties.

https://www.eugeneschreinemachers.nl/