Dutch tax seminar
Image default
Zakelijke dienstverlening

Administratie uitbesteden levert veel tijd op

De administratie uitbesteden levert bedrijven over het algemeen veel tijd op. Deze tijd kan door ondernemingen worden geïnvesteerd in het doen van meer verkopen, in het ontwikkelen van het bedrijf en het laten groeien van de bedrijfsprocessen. De administratie uitbesteden kan op deze manier veel winst opleveren. Maar hoeveel tijd kan er nu werkelijk worden bespaard door de administratie uit te besteden?

De administratie uitbesteden levert 25,5 extra werkdagen op

Onderzoek wijst uit dat de gemiddelde ondernemer binnen het MKB maandelijks 16 uur en 53 minuten besteedt aan het verzorgen van de administratie. De administratie uitbesteden zou dus per maand 2 hele werkdagen en een klein uur opleveren. Wanneer we dit omzetten naar de tijd per jaar, dan kunnen ondernemers dus zo’n 25,5 werkdagen kunnen besparen door de administratie uit te besteden. Dit betekent dat er 5 werkweken extra per jaar kunnen worden besteed aan het laten groeien van het bedrijf.

Vooral de facturen kosten veel tijd

Het blijkt dat vooral het regelen van de facturen veel tijd kost. Het opstellen van facturen en het verzenden ervan kost maandelijks een kleine 2 uur. Dit zijn dus 3 hele werkdagen per jaar. Vervolgens kost het nog eens 1 uur en drie kwartier om facturen daadwerkelijk betaald te krijgen. Deze tijd moet er dus nog bij worden opgeteld. Het gaat natuurlijk niet alleen om het opstellen van facturen, maar ook om het inboeken van facturen. Deze tijd kan worden bespaard door de administratie uit te besteden aan een ervaren administratiekantoor, zoals Valk Administraties.

Administratie uitbesteden en uw bedrijf laten groeien

De administratie uitbesteden kost geld. Anderzijds levert het u veel tijd op. U kunt deze tijd besteden aan het ontwikkelen van uw bedrijf, waardoor u meer winst weet te behalen. Bedrijven kunnen op deze manier meer winst maken dan dat het kost om de administratie uit te besteden. Dit betekent dat de administratie uitbesteden voor ieder bedrijf een goede keuze is.

https://valkadministraties.nl