Dutch tax seminar
Image default
Hobby en vrije tijd

Een zeilring: hoe zit een zeilring in elkaar?

Zeilringen zijn ringen gemaakt van metaal of kunststof, die zorgen voor een sterke uitsparing of een sterk gat in een zeildoek. Hierdoor een tentdoek of een zeil dat op aanhangwagentjes of door truckchauffeurs wordt gebruikt met draden vastgemaakt worden. Een zeilring bestaat uit twee delen, die de ring en de kous worden genoemd. Samen vormen deze onderdelen de zeilring die in zeilen te zien is.

 

Wat hebben zeilringen voor meerwaarde en voordelen?

Gebruikmaken van een zeilring heeft natuurlijk de nodige voordelen, anders zouden deze ringen niet gemaakt worden. Ten eerste voorkomen goede zeilringen dat gaten in het zeil uitscheuren als er een lijn of touw doorheen gedaan wordt om het zeil vast te maken. De zeilring zorg voor een hoop extra stevigheid. Dit is met name erg belangrijk bij zeilende gebruikt worden voor transport en een hoop te verduren krijgen qua wind en regen. Een tweede plus van de zeilring is dat deze tegenwoordig nagenoeg altijd roestvrij zijn. Er zit een speciale beschermingslaag op het materiaal, dat voorkomt dat het staal gaat roesten. Hierdoor gaan dit soort zeilringen lang mee. Fijn is verder nog dat er uiteenlopende soorten ringen zijn voor diverse typen zeilen. Denk aan grote ringen, kleine uitvoeringen, ringen die rond zijn of juist ovaal, stalen ringen maar ook ringen van kunststof. En natuurlijk zijn er ook meerdere zeilring kleuren beschikbaar.

 

Bevestiging van een zeilring: hoe werkt dat?

Zeilringen kun je zelf bevestigen op het zeiloppervlakte, maar daarvoor heb je wel speciaal gereedschap nodig. Zeilringen worden vastgezet met een holpijp en een stempel op maat. Ook heb je een terugslagvrije hamer nodig. Met de holpijp wordt er een gat in het zeil gemaakt. Vervolgens kan de zeilring, specifiek de kous en ring, vastgeslagen worden met het stempel (een handstempel of stempelset). Zorg ervoor dat de stempel exact de goede maat heeft, anders kan de zeilring niet goed in het zeil bevestigd worden. Succes!