Dutch tax seminar
Image default
Zakelijke dienstverlening

Mogelijkheid tot het digitaliseren van cultureel erfgoed middels Metamorfoze

Bent u als particulier of organisatie in het bezit van waardevolle papieren documenten van vroeger die niet verloren mogen gaan in de toekomst? Besluit dan om dit papieren culturele erfgoed te laten digitaliseren middels een Metamorfoze project, aangeboden door GMS. Metamorfoze, ook wel het Nationaal Programma voor het Behoud van het Papieren Erfgoed genaamd, is geïnitieerd door de Nederlandse Overheid om cultureel erfgoed te bewaren op een wijze die past bij het heden en de toekomst. GMS is al sinds 1982 actief in de archiefsector en is om die reden al vanaf de eerste dag betrokken bij Metamorfoze, wat hen een betrouwbare partner maakt voor het laten digitaliseren van belangrijke documenten.

De aanpak van GMS

Heeft u besloten om uw Metamorfoze opdracht uit te laten voeren door GMS, dan ontvangt u bij aanvang een gedegen projectplan waarin tot op detail is uitgelegd welke stappen doorlopen dienen te worden. In dit projectplan worden ook de verhoudingen tussen u als opdrachtgever, GMS en de Koninklijke Bibliotheek vastgelegd. Laatstgenoemde partner is tevens de plek waar het Metamorfoze programma is ondergebracht. Na het opstellen van het projectplan worden de materialen geïnventariseerd volgens de richtlijnen van Metamorfoze, waarna het digitaliseren van start gaat. Ook de uitvoering gebeurt aan de hand van strenge eisen, zoals past bij Metamorfoze. Als alle bestanden vervolgens aan de strenge controle-eisen voldoen, bewerkt GMS de bestanden en retourneert deze samen met de originele materialen aan u als opdrachtgever.

Verzekerd van een professionele aanpak

Als u ervoor kiest om uw documenten te laten digitaliseren volgens Metamorfoze bij GMS, bent u verzekerd van de beste kwaliteit als het aankomt op gedigitaliseerde bestanden. Zo kunt u ook in de verre toekomst uw bestanden blijven raadplegen. Heeft u interesse in een Metamorfoze project of wenst u meer te weten te komen over de exacte werkwijze van GMS? Neem dan gerust contact op met de ervaren medewerkers van het bedrijf!

 

https://gmsnl.com/