Dutch tax seminar
Image default
Banen en opleidingen

Volg een goede opleiding en word life coach

Wanneer je een opleiding tot life coach bij Schott & Company volgt, leer je mensen op een goede manier begeleiden, coachen en trainen. Je inspireert hen en leert ze om te gaan met stress en zichzelf doelen te stellen én deze te behalen. Je doet dit met empathie, een gepaste nuancering en soms door de confrontatie op te zoeken. Zo leer je jouw cliënten weer hun regie te nemen over hun eigen leven. Je leert al de benodigde elementen in zes tot acht uur per week, wat in totaal 208 tot 216 uur bedraagt. De opleiding tot life coach bestaat uit diverse modules die steeds opleiden tot een bepaald beroepsniveau. Zo kun je jezelf laten opleiden tot het basisniveau, maar je kunt ook doorstuderen zodat je jouw toekomstige cliënten nog beter kunt helpen.

Voltooi verschillende modules en haal een officieel diploma

De inhoud van de opleiding bestaat uit drie modules verdeeld over zes lesdagen. Dankzij het uitgebreide cursusmateriaal doe je veel theoretische kennis op en ontdek je de beste methoden om jouw toekomstige cliënten vooruit te helpen. Alle drie de modules sluit je af met een examenopdracht. Behaal je voor alle modules een voldoende? Dan ontvang je het diploma ‘Life Coach’, dat is geaccrediteerd door de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoach) en de EMCC (European Mentoring and Coaching Council). In andere woorden; jouw diploma is zowel geldig in Nederland als in de rest van de Europese Unie.

Wat je in de praktijk gaat doen

Met een opleiding tot life coach kun je veel kanten op. Je kunt natuurlijk een eigen praktijk beginnen en als zelfstandig Life Coach aan de slag gaan. Wil je liever voor een organisatie werken? Dan kun je aan de slag als trainer bij bijvoorbeeld de politie, de brandweer of in het bedrijfsleven. Je kunt ook in de sportwereld aan de slag als motivatietrainer of je kunt met specifieke doelgroepen aan de slag gaan. Wat je doel ook is; met de opleiding tot life coach van Schott & Company zit je goed. Op de website staat duidelijk uitgelegd hoe het opleidingstraject eruitziet en wat er van je verwacht wordt. Je kunt je daar ook direct inschrijven voor de opleiding.